L’objectiu principal d’aquest curs pràctic és reflexionar sobre el consum que realitzem a l’hora d’alimentar-nos, ser-ne conscients i intentar transformar-lo. Objectius generals: Comprendre la relació existent entre el que es produeix i el que mengem. Relacionar l’agricultura i la ramaderia, el que mengem, amb la nostra salut. Establir connexions entre la globalització i la qüestió de la sobirania alimentària. Descobrir altres formes de mirar el nostre món.
T 1. ¿De què va el curs? ¿Què mengem?
T 2. On comprem allò que mengem i d’on ve?
T 3. Com es produeix allò que comprem? (Agricultura, ramaderia i pesca)
T 4. Com es produeix allò que comprem? (Comerç just)
T 5. ¿Com afecta a la societat i com ens afecta a nosaltres? (Sobirania alimentària)
T 6. ¿Com afecta al medi ambient? (Petjada ecològica)
T 7. Trucs per a consumir menys i viure millor
Es seguirà una metodologia participativa i activa: amb treballs en grup i també individuals. Es buscarà sempre fomentar la participació de l’alumnat i es donarà prioritat a l’aprenentatge col·laboratiu.
Destinataris:
Tota la comunitat universitària. Tots aquells interessats en el consum responsable.
Fechas y horario:
Es tracta d’un taller de 14 hores repartides en 3 dies:
24/09/2018 de 15 a 20 h
26/09/2018 de 15 a 20 h
28/09/2018 de 15 a 19 h
Preu:
Gratuït